Společnost Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s., se rozhodla podpořit dobrou věc. Ve spolupráci s Transfuzním oddělením Fakultní nemocnice Královské Vinohrady zaměstnanci PGRLF dobrovolně darovali téměř 2 litry krve.

V posledních letech stále klesá počet dárců, kteří chtějí nebo mohou darovat krev, to byl i důvod, proč se zaměstnanci společnosti PGRLF rozhodli darovat tuto vzácnou tekutinu, a to v Transfuzním oddělení FN Královské Vinohrady. Mimo jiné se tak připojili k připomínce Světového dne dárců krve s cílem upozornit na význam dárcovství krve, která každoročně připadá na 14. června.

Velmi si vážíme rozhodnutí některých našich kolegů nezištně pomáhat druhým a přispět k rozšíření dárcovské základny v České republice. Věříme, že tímto krokem povzbudíme a inspirujeme další potenciální dárce, a to nejen z řad zaměstnanců naší společnosti,“ řekl předseda představenstva PGRLF, Vladimír Eck.

V rámci akce „PGRLF pomáhá dobré věci“ tak celkem zaměstnanci fondu darovali více než 1800 ml krve, což je objem, který může zachránit až 12 lidských životů.

FOTOGRAFIE ke stažení ZDE (zdroj: archiv PGRLF/René Polanecký).