PGRLF otevře 15. kolo programu Investiční úvěry Zemědělec

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s., vyhlašuje nové kolo programu Investiční úvěry Zemědělec. 15. kolo programu bude spuštěno v úterý 18. října 2022 v 9:00 hodin.

Program Investiční úvěry Zemědělec je určen malým a středně velkým podnikům v oblasti zemědělské prvovýroby, které v uplynulých 12 měsících neuzavřely smlouvu s PGRLF o poskytnutí úvěru ve stejném programu. Maximální částka, o kterou může být jistina v okamžiku poskytnutí úvěru snížena, je částka 400.000 Kč, ale nesmí tím být překročeno 30 % z celkové výše poskytnutého úvěru. V případě začínajících podnikatelů podpora na snížení jistiny úvěru činí až 40 % z celkové výše poskytnutého úvěru.

Letos již podruhé spouštíme příjem žádostí do programu Investiční úvěry Zemědělec. Reagujeme tak na potřeby českých zemědělců, s cílem pomoci jim s podporou při pořízení investičního majetku,“ řekl předseda představenstva PGRLF, Josef Kučera.

Veškeré informace jsou klientům k dispozici na webových stránkách společnosti v sekci KE STAŽENÍ a limit počtu přijatých žádostí je 250. Samotnou žádost lze podat pouze elektronickou formou prostřednictvím formuláře, který bude dostupný po spuštění programu na https://zadost.pgrlf.cz.

TISKOVÁ ZPRÁVA ke stažení.