Termín otevření 7. kola příjmu žádostí v rámci programů Investiční úvěry, Provozní úvěry a nově i Investiční úvěry Zemědělec vč. informace o nových podmínkách těchto programů.

Informujeme své klienty, že 7. kolo příjmu žádostí v rámci programů Investiční úvěry, Provozní úvěry a nového programu Investiční úvěry Zemědělec, bude s upravenými podmínkami otevřeno dne 18. 6. 2018 v 8:00.

V rámci 7. kola bude nově otevřen program Investiční úvěry Zemědělec, který je určen pro zemědělské prvovýrobce, kteří jsou zároveň malými a středními podniky. Úvěr může být poskytnut ve výši od 100 tis. Kč do 10 mil. Kč stejně jako v níže uvedeném programu Investiční úvěry. V rámci programu je možné poskytnout podporu na snížení jistiny úvěru maximálně ve výši 400 000 Kč a zároveň maximálně do výše 30 % z celkové výše poskytnutého úvěru. U začínajících podnikatelů, kteří nejsou zapsáni v evidenci zemědělských podnikatelů déle než 24 měsíců před podáním žádosti, může činit podpora na snížení jistiny úvěru maximálně 40 % z celkové výše poskytnutého úvěru.

Programy Investiční úvěry a Provozní úvěry jsou určeny pro zpracovatele zemědělských produktů, pro podnikatele z řad zpracovatelů dřeva, vlastníky lesa a obce, které se zabývají odpovídajícími činnostmi z oblasti lesního hospodářství a zpracování dřeva, a též pro zemědělské prvovýrobce, kteří však v rámci těchto programů nemohou žádat o podporu v režimu de minimis na snížení jistiny úvěru. Podpora určená na snížení jistiny úvěru v režimu de minimis může činit maximálně korunový ekvivalent částky 30 000 EUR (15 000 EUR). U začínajících podnikatelů, kteří nepůsobí v dané oblasti podnikání déle než 24 měsíců, může být poskytnuta podpora v režimu de minimis až do výše 80 % z celkové výše poskytnutého úvěru, pro ostatní žadatelé může tato podpora činit až 50 % z celkové výše poskytnutého úvěru.

Maximální počet žádostí, které mohou být podány v daném kole v rámci všech třech programů souhrnně, je 250 žádostí.

Znění pravidel je k dispozici na internetových stránkách v sekci „Ke stažení“. Žádosti je i nadále možné podávat pouze elektronicky prostřednictvím elektronického formuláře na stránkách www.pgrlf.cz. Upozorňujeme na možnost formulář vyplnit již před zahájením příjmu žádostí s tím, že vyplněný formulář je nutné odeslat po otevření příjmu žádostí. Elektronický příjem žádostí je popsán v Příručce pro podání žádosti. V případě úspěšného podání žádosti obdrží žadatel potvrzující e-mail, ve kterém bude uvedeno datum podání žádosti a pořadí, v jakém byla žádost přijata.

Doporučujeme klientům, aby se s novým zněním pokynů řádně seznámili a před podáním žádosti si ověřili, že nemají žádné nedoplatky zejména u Státního pozemkového úřadu.

Pro žadatele jsou k dispozici následující kontakty:

infolinka úvěrového a analytického oddělení: 727 946 538             

E-mail:            info@pgrlf.cz