2. kolo příjmu žádostí v rámci programu Investiční úvěry Lesnictví dosáhlo svého limitu

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. ve středu 23. října 2019 otevřel v 9 hod. dopoledne 2. kolo příjmu žádostí v rámci programu Investiční úvěry Lesnictví. V tentýž den bylo dosaženo limitu 100 žádostí, a proto se toto kolo uzavírá.

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. dnes, tj. 23. října 2019, otevřel program Investiční úvěry Lesnictví, který byl určen pro podnikatele, kteří se zabývají odpovídajícími činnostmi z oblasti lesního hospodářství a lesní školkařské činnosti. Rovněž byl určen i pro vlastníky lesa a obce.

Program Investiční úvěry Lesnictví se těší u hospodářů velké oblibě a ukazuje, že jde o zcela nezbytný program, a to zejména s ohledem na aktuální situaci boje s kůrovcem. Potvrzuje to i velký zájem žadatelů v prvním i druhém kole programu,“ řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

Předseda představenstva PGRLF Vladimír Eck dodal: „Cílem tohoto programu je vytvořit předpoklady pro stabilizaci a rozvoj sektoru lesního hospodářství, kdy příjemce podpory investuje zejména do strojního zařízení, vybavení pro hospodaření v lese, nebo pro lesní školkařskou činnost. Proto by tato podporovaná investice měla vést ke zlepšení celkové výkonnosti a udržitelnosti daného podniku.

V případě zájmu o další možnosti investičních podpor PGRLF, a.s. pro subjekty podnikající v oblasti lesnictví či zpracování dřeva společnost upozorňuje na kontinuální příjem žádostí v rámci programů Lesní hospodář či Zpracovatel dřeva.